Rabobank Rentemiddeling

www.hypotheekbond.nl

Rabobank rentemiddeling - HET GAAT GEBEUREN!

UPDATE 11-12-2015

De Rabobank biedt per 1 juli 2016 rentemiddeling aan. LET OP!! Er zijn bijzondere niet echt consument vriendelijke voorwaarden aan verbonden, lees meer>>

Oversluiten naar een andere geldverstrekker blijft een mogelijkheid, oriënteer u goed.

UPDATE 21-9-2015

De Staatssecretaris van Financiën lost de fiscale bezwaren rentemiddeling op en roept banken en verzekeraars op om rentemiddeling direct mogelijk te maken, lees meer>>

UPDATE 13-7-2015

Rabobank Almere biedt rentemiddeling aan, rest van de regionale Rabobank kantoren volgen binnenkort, lees meer>>

UPDATE 9 juli 2015

Minister Dijsselbloem vraagt geldverstrekkers om rentemiddeling aan te bieden, lees meer>>

UPDATE 15 juni 2015

Opstelling van o.a. Rabobank leidt tot Kamervragen aan minister van Financiën, bekijk de Kamervragen>>

UPDATE 3 juni 2015

Belastingdienst niet eens met Rabobank over opstelling inzake hypotheekrenteaftrek en rentemiddeling, lees meer>>

UPDATE 1 juni 2015

De Rabobank heeft aangegeven dat rentemiddeling niet standaard wordt aangeboden, maar dat regionale kantoren op individuele basis een uitzondering kunnen hebben gemaakt!

Huidige situatie

Een consument betaalt nu 5.8% aan hypotheekrente, hij kan zonder boete zijn hypotheekrente verlagen naar 3,4% en heeft zo ook de zekerheid van een langere rentevaste periode gekregen. Weer 10 jaar zekerheid en direct profiteren van de lage hypotheekrente.

Uitstekende service

Deze service van de Rabobank geeft consumenten de zekerheid van een lage hypotheekrente en van betaalbare maandlasten voor een nieuwe periode van bijvoorbeeld 10 jaar.

Hoe regelt u dit?

Let op!

  • Ook mogelijk als uw hypotheek onderwater staat
  • Uw een lager inkomen heeft of met pensioen bent

Ontvangstbevestiging Rabobank

Beste heer,

Bedankt voor uw vertrouwen in ons! U zet de rente van uw leningdeel met het nummer ....................... opnieuw bij ons vast. Wij passen per 1 mei 2015 uw rente aan. In deze brief kunt u lezen welke nieuwe afspraken vanaf dan voor u gelden. De andere voorwaarden van uw leningdeel veranderen niet.

Voor welke rentevorm kiest u?

U kiest voor een vaste rente. Uw rente wordt 3,400% per jaar. In deze rente zit een opslag van 0,900% en een korting van 0,200%. De in deze brief vermelde rente is de adviesrente van Rabobank Nederland, vermeerderd met de opslag en verminderd met de korting. Het jaarlijks kostenpercentage is 3,5%.

Hoe lang zet u uw rente vast?

U heeft ervoor gekozen de rente vast te zetten voor een periode van 10 jaar. Deze periode gaat in op 1 mei 2015 en stopt op 30 april 2025. Drie maanden voor het aflopen van de rentevastperiode krijgt u van ons een nieuw aanbod.

Wat geldt voor de Betaalpakketkorting?

In de hierboven genoemde rentekorting zit een Betaalpakketkorting van 0,200%. De Betaalpakketkorting krijgt u zolang de lasten van het leningdeel afgeschreven worden van een betaalrekening bij de Rabobank en u ons daarvoor een volmacht heeft gegeven.

Op deze betaalrekening moet uw inkomen binnenkomen.

Worden de lasten van het leningdeel niet meer automatisch afgeschreven van een betaalrekening bij de Rabobank? Of komt uw inkomen niet meer binnen op de betaalrekening bij de Rabobank? Dan kan de Betaalpakketkorting vervallen.

Wat als de adviesrente lager of hoger is op 1 mei 2015?

Is de adviesrente van Rabobank Nederland inclusief de opslag en de dan geldende rentekorting voor de door u gekozen rentevastperiode op 1 mei 2015 lager dan de in deze brief vermelde rente? Dan geldt voor u deze lagere rente. Is de adviesrente van Rabobank Nederland inclusief de opslag en de dan geldende rentekorting voor de door u gekozen rentevastperiode op 1 mei 2015 hoger dan de in deze brief vermelde rente? Dan geldt voor u de aangeboden rente uit deze brief.

U kunt op het rekeningafschrift van uw leningdeel straks de nieuwe rente vinden.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op telefoonnummer 036-5488888.

Met vriendelijke groet,

Rabobank

Bijlagen

In de bijlagen treft u een voorbeeld van de bevestigingsbrief aan die u van de Rabobank kan verwachten.